Länge sen…..

… jag skrev något här. Har inte haft någon ”blogg”-inspiration sista tiden. Det har mest känts som ”dagarna kommer, dagarna går”. ….

Få se nu… vad har hänt sen sist?

Ja, jag har ju börjat jobba. Fick ju ett jobb inne i stan där jag jobbar halvtid, tre dagar ena veckan och två dagar den andra veckan. Första tiden var pirrig. Ny bransch, nya rutiner men nu tror jag att jag har kommit in i det. Känns bra att ha ett ”fast” jobb så en del av ekonomin känns säker.  Har ju inte varit så ”fett” sen jag blev ensam…. man hade ju ställt in sig på två ”inkomster” och anpassat uppdragen via företagen efter det. Prioriterade att få vara tillsammans före en välfylld plånbok.

Min arbetsplats
Min arbetsplats

Nån semester har jag ju inte hunnit tjäna in, så jag har jobbat hela sommaren. OK, nån dag har jag tagit ut här och där och veckan före bröllopet var jag ledig… så ledig som man nu kan vara när man har eget företag.

En bil har jag också köpt mig. Måste ju kunna ta mig in till jobbet när busstiderna inte passade. Skönt att ha en egen bil så man slipper be andra (läs sonen) att bli skjutsad hit och dit. En frihetkänsla att bara veta att man har en bil så man kan fara dit man vill, när man vill. Nu är det bara att lära sig köra inne i stan, inte lätt för en adakbo som aldrig kört i stadstrafik. Finns ju inte så många trafikljus, rondeller och bilar i Adak/Malå :-) Nåja, skall väl lära mig det också … nån gång.

Min nygamla bil
Min nygamla bil

Körde ”hem” till Adak när det var filmfestivalen. Stod nog i en kvart utanför puben innan jag kunde förmå mig till att gå in…. saknade honom  i hörnet med sin gitarr… han skulle ju bara finnas där som alla år förut… Gick ändå ganska bra tills jag fick syn på detta….

Uppsatt på väggen inne på puben
Uppsatt på väggen inne på puben

… då började tårarna strömma…

Trots allt blev det en riktigt trevlig helg. Och tack snälla rara Y för sängplats, god mat , tröst och kramar när jag behövde det. Jag älskar dig!

Bröllop har det ju också varit i sommar. Sonen har äntligen gift sig med sin sambo sen tio år tillbaka. Ett vackert och underbart bröllop. Brudparet var så fina. Trevlig fest där man fick träffa hela släkten som man inte sett på länge. Roligast var nog att få träffa min bror som jag inte träffat på två år. Speciellt med tanke på att han var med om en svår trafikolycka i vintras. Fick ju också träffa mitt ”barnbarn” en mysig liten kille.

Brudparet Renström
Brudparet Renström

En del nöjen och restaurangbesök har också hunnits med under den här tiden. När jag fyllde år fick jag av sonen med sambo en biljett till Rock’n Roll On Tour med Brolle i Bursiljum. Helt underbart uppträdande. Har ni chansen att se detta så missa inte den.

Skellefteås största bulle?
Skellefteås största bulle?
Wienerschnitzel i Uttersjöbäcken
Wienerschnitzel i Uttersjöbäcken
Räckmacka på Café Kajutan
Räckmacka på Café Kajutan