Förpackningar

Vi har nog säkert alla fallit för att köpa en vara på grund av en snygg förpackning. När vi sedan har öppnat den har vi blivit grymt besvikna över innehållet, den visade sig bara vara skräp och hamnade snart i soptunnan tillsammans med den snygga förpackningen.

Det har säkert också hänt att vi köpt en vara i en mindre snygg förpackning och blivit glatt överraskade av innehållet. Den visade sig överstiga alla våra förväntningar och mer där till.

Så lätt det är att döma i förhand efter förpackningen.

Detta gäller också människor vi möter i vårt liv. Hur lätt är det inte att döma ut någon på förhand pga av dennes utseende.

Så den senaste frisyren, den moderätta färgen på  läppstiftet, kläderna som är ”inne”, den perfekta figuren m.m. hjälper inte ett dugg om inte innehållet är fint också…..

 


Några exempel;

Charlotte and Jonathan

Susan Boyle

Paul Pott

Yrvaken…

En yrvaken goja tittade på mig och funderade om det hade snurrat om för matte totalt, när jag väckte henne strax före kl 07:00. Hon som alltid brukar få sova till efter kl 9:00.

Ja, det blir nya tider för henne med….

Och ensamma dagar….

Hur ska jag döva mitt samvete? Gojan som är van att alltid ha någon hemma hos sig om dagarna och slippa sin bur…..

Nån där uppe måste gilla mig….

I morgon ska jag vara första dagen på mitt nya jobb. Ja, egentligen är det bara en introduktionsdag där jag ska gå igenom vad jag ska göra med den vars jobb jag ska ta över.

Pirrigt!!

Känns verkligen gruvsamt. Jag har ju inte haft en anställning sen 2007 . Jag har ju jobbat inom mitt företag förstås, men det är inte riktigt samma sak. Där är jag ju min egen chef med egna arbetstider och inga andra jag behöver ta hänsyn till.

Jobbet (halvtid) är på ett byggföretag inne i stan, där jag ska sköta bokföring och löner m.m. Alltså sånt som jag redan gör, men det är ju en helt ny bransch att lära sig, nya rutiner och nya människor. En bil måste jag nog också skaffa mig så jag tar mig in på jobbet. Jag som hade hoppats att jag skulle klara mig utan … den kostar bara pengar och medför bekymmer, men, men….

Fattar inte vilken tur jag har haft med jobb. Först fick jag en ny kund där jag jobbar några timmar i veckan via företaget. Ett toppenjobb, jobbar som och när jag vill och jättetrevliga uppdragsgivare. Synd bara att det är så långt…. ca 100 meter. Jag ser det från balkongen :-)

Foto tagit från balkongen. Vid röda pilen jobbar jag.

Sen nu detta jobb i stan! Tänk att de ville anställa mig! En 55+ are! Oj, oj, hoppas nu bara att jag inte gör dom besvikna….

Kan inte hjälpa att jag tänker på denna låt (om än inte allt i texten stämmer).

Nervös…..

 

 

Genminne?

Satt framför TV’n, med gojan som vanligt på axeln. Slötittade medan jag läste en tidning. Plötsligt flög gojan iväg, skrikande, varningsrop!  Förundrande tittade jag upp och undrade vad som hände. Jo, det var ett inslag i Rapport om havsörnar. Antagligen hade de visat örnarna och gojan fick syn på dom.

Hur kan hon veta att örnar är farliga?  Hon som är född i fångenskap och aldrig utsatts för faran av rovfåglar.

Det var likadant när vi bodde i Skåne. När vi var ute och gojan var med oss i sin utebur kunde hon ibland ge upp ett varningsrop. När vi då tittade upp mot himlen så kunde det finnas en liten, liten prick högt uppe…. en glada! Hur visste hon att det var en rovfågel när inte ens vi kunde urskilja vilken fågel det var? Aldrig att hon reagerade för skator, kråkor, fasaner eller tranor!

Sitter det i generna?