Onsdagskväll

Bor man ett stenkast från hembygdsgården måste man ju bara bege sig dit när de har något arrangemang. Speciellt när kvällen var så varm och ljuvlig som i onsdags.

Där serverades nygrillad fläskfilé med tillbehör samt kaffe och kaka. Musik fanns också på plats, trubaduren Tomas Lidström var med med sin gitarr och underhöll oss.

En helt underbar kväll….

Kön ringlade sig fram till….


… den nygrillade fläskfilén

Inte helt fel en onsdagskväll….

Gitarren väntar…..

YouTube Preview Image

på Tomas

 

 

Var är regnet?

Tror det behövs lite regn innan Bureälven försvinner…. (klicka gärna på bilderna)

Bilderna till vänster är tagna i april och de till höger i juli.

Själv tycker jag sommaren har varit helt perfekt vad det gäller vädret – mycket sol, inget regn (förutom nån kortare skur), varmt om kvällarna – ja, helt underbart. Jag älskar sol och värme, är verkligen en sommarmänniska. Men när man ser naturen – älven, gräsmattorna m.m. – så ser man att det skulle verkligen behövas några dagars stilla regn.

Telia :-(

Hmmm….

Fick mobilräkningen idag. Tyckte att jag nyss fått den så jag började kolla. Jo, helt riktigt. Telia har gått över till månadsfakturering  i stället för var tredje månad. Jag har inte bett om det, utan det är något som de infört för att ”förbättra” sina rutiner och för att jag ska få bättre koll på kostnaderna enligt dom.

Koll på kostnaden!!! Ja, vad ska jag säga? Deras ”förbättringar” kostar mig  392:- per år!! (Ok, inga jättesummor, men ändå)

Dessa 392:- består av en faktureringsavgift på 19:- + avgift för detaljspecifikation per faktura (som visserligen är en frivillig tjänst, men som jag vill ha. Prishöjning på denna tjänst 200%!).

Så här går jag och betalar extra för något jag inte bett om!

*****************************************************

  • Ett räkneexempel:
    Anta det är 10 000 kunder (antalet verkliga kunder är nog mycket, mycket fler). Ökning från fyra till tolv fakturor/år med en faktureringsavgift på 19:-.

    Det ger 152:-/år/kund.
    Summa 10 000 * 152:- = 1 520 000:- !!!!

Snacka om smyghöjning av priserna!!

Varför?

Förfasar mig, som många andra, över det ofattbara som hänt i Oslo. Känner hur ondskan bara kryper närmare och närmare. Lider med de anhöriga….

Men samtidigt måste jag förundras över hur vi tänker och handlar. Bombdåd i Oslo! TV har extrainsatta nyhetsprogram, tidningarna har stora rubriker, grupper startas på Facebook. Alla pratar om detta fruktansvärda.

Bombdåden (attacker) som händer i resten av världen då? Irak, Afganistan, Indien, Egypten m.fl. ? Då är det nån mindre rubrik i tidningarna, TV nämner det i förbifarten, ingen minns dom nån dag efteråt, ingen tyst minut för offren….

Varför är det så? Är vi så luttrade att vi inte orkar bry oss när det inte inträffar i närheten? Eller för att inga västerlänningar är inblandade? Eller för att det händer dagligen så vi inte orkar bry oss?

Eller – hemska tanke – för att vi tycker dessa människor är mindre värda än vi?

….

INGEN ska behöva gå omkring och var rädd för en bomb ska explodera (eller annan typ av attacker), vilket land vi än bor i!
ALLA människor är lika mycket värda, var än dom bor, vilken religion de än tillhör!

….

Mina tankar går till de anhöriga – i alla delar av världen!

Utflykt

I går var det dags för en utflykt igen. Sonen ringde och frågade om jag ville följa med och fika på Kyrkholmen. Och jag är ju alltid pigg på utflykter… roligt att se nåt annat än väggarna hemma.

Kyrkholmen är verkligen en oas i Skellefteå. Man kan inte tro att den ligger nästan mitt i stan. Vackert och fridfullt.

(Klicka gärna på bilderna för att se dom i större format)

Bron till Kyrkholmen

Utsikt från bron mot Bonnstan

Efter fikat tog vi en promenad mot Nordanå där Trästocksfestivalen pågick. Första gången jag besökte den och ändå var den inne på sitt 20:e år. Det är en fri festival med livemusik som pågår i tre dagar. Här hade folk i alla åldrar samlats för att lyssna, umgås eller bara njuta av det fina vädret.

På väg tillbaka till bilen träffade jag på dessa sötnosar….

Närgången skatunge

Kan man motstå dessa dunbollar?

Full fart mot maten (inte jag som hade med mig mat – denna gång)

Ge oss brödsmulorna nån gång då

Loppis

Igår var det dags för ytterligare en utflykt med bilen. Denna gång ställde jag kosan mot Stackgrönnan och loppiset vid Café Kajutan. Jag hade hört talas om denna loppis flera gånger, men aldrig besökt den. Så nu var det dags.

Visste att det skulle vara mycket folk där, men inte hade jag trott att det skulle vara SÅ mycket. Fick parkera bilen långt ifrån och gå sista biten.

Café Kajutan är också omtalat för sina stora räkmackor…. och jag lovar – här snålas det inte med räkor :-)

Fyndade några lampskärmar till min kökslampa – 4 st till det hutlösa priset av 35:- ! ;-)

 

 

Ensamhet

Aldrig någonsin har jag provat att göra ”semesterutflykter” på egen hand. Har alltid haft någon vid min sida. Först var det M, som jag träffade vid 16 års ålder och de senaste 12 åren fanns PE där. Lägg också till att det aldrig var jag som körde nånstans. Jag avskyr att köra bil och både M och PE tyckte det var roligt så det blev ju naturligt att jag slapp köra. I stort sett har jag bara kört mellan Kri-berg – Malå och Adak – Malå. Den enda ”stad” jag kört i är Lycksele och det är många, många år sen. Så de senaste 12 åren har jag inte kört många mil.

Därför känns det konstigt och gruvsamt nu att göra nåt nu – ensam!

Men inser ju att när jag nu är ”ensamseglare” (som Elisabeth kallar det) måste jag ju lära mig att göra saker på egen hand, samt våga köra bil.

Så idag blev det en liten ”minitripp” för övnings skull. Beväpnad med GPS (som jag inte fick att fungera – hjärnsläpp!), karta och nyladdad telefon tog jag min lånade bil och sökte mig fram på småvägarna till Bjuröklubb. Hittade rätt!

Vandrade omkring där ett tag och njöt av vädret och naturen. Tankarna gick till förra sommaren då PE var med.

Fiskförsäljning

Vägen upp till fyren och cafét

Ankare vid kapellet

Vandrade längs stranden, kikade in i kapellet (där ett dop just skulle börja), gick en liten bit och tittade på fornlämningar, gick upp till caféet men stannade inte där för att fika. Jag hade nämligen bestämt mig för att fika i Uttersjöbäcken vid den gamla affären. Där serverar dom nygjorda smörgåsar och miljön är helt underbar – med gamla radioapparater, skolplanscher m.m.

Nostalgi

Nygjord smörgås

Efter en mindre felkörning (råkade köra fel så jag hamnade på E4’an som jag INTE hade tänkt köra) återvände jag hem – nöjd med dagen och stärkt i tanken – ”kan själv!”

Men stadstrafiken i Ske-å får vänta än ett tag ;-)

(fast nog var det roligare då PE var med)