Helgen….

… har varit rolig och överraskande.

Fredag blev jag bjuden på födelsedagsmiddag (min födelsedag) hos sonens svärföräldrar. Jättegod mat (grillad entrecote med måååånga tillbehör), kunde nästan aldrig sluta äta, trevligt sällskap många skratt. Ja, en helt underbar kväll. Tack snälla, rara, underbara M och H. Ni är guld värda. Sonen har verkligen haft tur som fått så underbara svärföräldrar.

Söndagen var det ju mors dag. Sonen skulle bjuda på middag, men först skulle de fara in till stan för de behövde handla. Så han frågade om jag ville följa med och vara om på Coop Bygg, eftersom jag hade sett ut några saker jag behövde därifrån. När vi kom dit så hade de helt plötsligt jättebråttom. Fick knappt gå runt och titta på något, så jag blev lite småsur och tyckte när nu jag äntligen kommit mig in på den affärn borde jag ju få lite tid att titta också, men nej. De skulle skynda sig i väg och handla mat.

Innan de skulle handla mat så skulle de titta in på Elektro Home för att kolla om en slang till dammsugaren. Jag sa att jag skulle vänta i bilen för de skulle inte vara inne så länge, men det fick jag inte. Jag skulle absolut följa med. Blev lite fundersam när de styrde stegen mot Logarts – de skulle titta på bilar sa de. Tyckte det var konstigt för de hade ju just köpt en ny bil (inte Ford). Retades med dom och undrade om jag skulle få en ny bil i morsdagspresent.

När vi kom till Logarts var det jättemycket folk där och musik strömmade ut ur högtalarna. Vad är nu det här tänkte jag? Jo, Logarts firade 80 år och hade fest denna helg och….

Brolle skulle uppträda!!!

Eftersom Brolle tillhör en av mina favoriter så blev det nog en av de bästa morsdagspresenterna jag har fått.

Tyvärr blev det inga bilder. Jag visste ju inte vad jag skulle hamna på, så kameran låg hemma (har fortfarande inte hittat laddaren) och mobilkameran räckte inte till.

Efter denna roliga överraskning blev det middag hos sonen dit även hans svärföräldrar var bjudna. God mat – cognacsflamberad oxfilé med ugnsrostade grönsaker. Mmmmm…..

Tack för en underbar, överraskande dag!

 

 

Underbar helg!

Har haft en helt underbar helg!

Min väninna från A*k har varit hos mig i helgen.

Träffades i stan på fredagen för en shoppingrunda (hmm… blir dyrt när hon är på besök). Kom hem med två nya skopar. Jag som nästan aldrig köper skor, men ibland måste man ju.

Hem till lägenheten för middag. Besök av sonen och J*s från M*å som var besök. Tjejsnack till sent på natten innan vi till slut gav upp och gjorde natt.

Lördagen for vi till Frostkåge för att se på koutsläpp. Oj, vad folk som hade samlats där för att se när de ystra, glada kossorna skuttade omkring och krumbuktade sig när de släpptes ut efter en lång vinter instängda i ladugården.

YouTube Preview Image
Ett besök på Lakkapää, där vi strosade runt en stund, åt lunch tillsammans med sonen och J*s. Sen tillbaka till B*å för en stunds vila innan kvällens övningar, som bestod av middag på Carl Viktor och sen biobesök (Pirates of the Caribbian i 3D).

Söndagenblev det besök på loppis.  Hittade en fin kopp som ev kanske kommer att få tjänstgöra som blomkruka framöver.

(Dålig mobilbild, men hittar inte laddaren till kameran och batteriet är slut)

En kortare promenad blev det också under söndagen innan det blev dags för Y att vända hemåt igen.

Tack Y för en underbar helg.

Igår…

… blev jag utbjuden på middag av sonen och hans sambo. (Tack K och C. Kramar till er!) Hamnade på Tatung där jag åt så jag trodde det skulle komma ut ur öronen. Älskar kinamat!

Och i helgen kommer min kära väninna Y hit och hälsar på. Längtar! Ska bli så roligt att få ”rå” om henne en hel helg. Få se vad vi hittar på att göra. Detta tänker vi då försöka vara och se ;-) Någon loppis kanske det också hinns med.